Praktische info

Vervoer

Wanneer je aankomt op het vliegveld staan er prepaid-taxi’s om je naar ons hotel te brengen, een rit van ongeveer 500INR. (voor recente wisselkoers, check: www.oanda.com). Wij raden je aan dit te doen aangezien het een vastgesteld tarief is. Om dit te doen, ga je na aankomst op het vliegveld naar de balie voor prepaid taxi’s, geef het adres van het hotel door, betaal je rit, ga naar de taxi’s en geniet van het uitzicht onderweg naar hotel. De vervoerskosten voor alle dagtrips en de treinreizen zijn inclusief. Bij je boeking kun je aangeven wat je na 12 dagen gaat doen. Terug naar huis of India nog verder ontdekken. Een treinreis terug naar waar we zijn gestart is inclusief.

Verzekeringen & gezondheid

Voor onze reis dien je verplicht zelf een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Ook is het goed ruim van tevoren bij je reisdokter, huisarts of GGD te informeren naar de inentingen die je nodig hebt. De hygiënische omstandigheden in India zijn anders dan de westerse maatstaven, je kan het leidingwater niet veilig drinken, zelfs niet je tanden mee poetsen en ook sapjes drink je zonder ijsklontjes. Middelen tegen darmstoornissen en ORS zijn raadzaam mee te nemen.

Land informatie

De weersomstandigheden in India zijn afhankelijk van het seizoen. Oktober – Maart zijn de beste maanden om te reizen, omdat dit buiten het regenseizoen is. Met uitzondering van Noord India, daar is het in de zomermaanden goed vertoeven. Veel Indiërs trekken hierheen om aan de hitte te ontsnappen.

Reisdocumenten

Je paspoort dient bij aankomst in India nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Daarnaast heb je een toeristenvisum nodig, welke je tijdig dient aan te vragen. (Check www.bls.nl). Het is verstandig om kopieën te maken van je reisdocumenten.

Geldzaken

Voor de meest recente wisselkoers kan je terecht op www.oanda.com. Je kan in de grote steden gemakkelijk pinnen en je hoeft daarom geen INR contant mee te nemen.

Top