Kleurrijk India

Kleurrijk India

Onze reis begint in Mumbai, de poort tot India, een smeltkroes van bevolkingsgroepen en tegenstellingen. Het is de stad van rijkdom & armoede, van groene tuinen & chaotisch verkeer, van moderne technologie & victoriaanse gebouwen. Om te acclimatiseren verblijven we in het 5 sterren Novotel, bij Juhu beach. Een ideaal vertrekpunt om de stad te verkennen, de tegenstellingen volledig te kunnen ervaren en natuurlijk te genieten van heerlijke yoga met fantastisch uitzicht over zee.

Na 2 nachten in Mumbai stappen we in de leuke, levendige en hippe wijk Bandra op de trein (inclusief overnachting) naar Udaipur; een charmante middelgrote stad in sprookjesachtig Rajasthan. We verblijven 9 nachten in Aashiya Haveli, een fantastisch hotel, gerund door een traditioneel Indiase familie, midden in de oude stad. Vanaf het dakterras is er een prachtig uitzicht over het Picholameer.

Udaipur is onze basis om verder te ontdekken. Er zijn prachtige tempels, forts en paleizen. Een bezoek aan het bekende City Palace met haar fraai betegelde zalen mag natuurlijk niet ontbreken. Ook het hagelwitte Lake Palace Hotel, het voormalig zomerverblijf van Maharadja Jagat Singh, is prachtig om te zien. Wij hebben diverse dagtrips samengesteld om het echte India te beleven. Daarnaast kun je genieten van 1 a 2 yogalessen per dag helemaal afgestemd op jouw behoefte.

Ga je met ons mee ontdekken?

12 dagen vanaf € 1195,-

Highlights

  • 1 a 2 yogalessen per dag en een restorative workshop
  • Ontdek de drukste stad van India: Mumbai
  • Bewonder de prachtige paleizen, forts en tempels van sprookjesachtig Rajasthan
  • Verblijf in de charmante middelgrote stad van de zonsopgang: Udaipur
  • Geniet van het echte India: treinreis, kookles, Indiaas eten, Bollywood film
  • Groepsgrootte maximaal 16
  • Heel veel yogaervaring of nog nooit een yogales gedaan? Er is een uitdaging voor iedereen
  • Verleng je reis in India zoals je wil, wij helpen met het uitstippelen van jouw reisroute

Alle activiteiten zijn optioneel, er is altijd een alternatief op basis van jouw behoefte.

Dagtrips

Dagtrip 1: Elephant Island en Colaba in Mumbai

In de leuke wijk Colaba bevindt zich de triomfboog ‘Gateway of India’. Op ruim een uur varen vanaf dit in 1911 gebouwde monument, (het aandenken aan de kolonisatie, Brits-Indië en het symbool voor macht), ligt Elephant Island, een klein groen en heuvelachtig eiland waar de inwoners zich voornamelijk bezig houden met rijstplantages, visserij en het repareren van boten. Op dit eiland bevinden zich grotten met uit steen gehakte beelden, wat is gedateerd tussen de 5e en 8e eeuw. De belangrijkste grot was een Hindoe gebedshuis die ernstige schade heeft opgelopen tijdens de Portugese overheersing in 1534. In 1970 werd de grot gerenoveerd en is sindsdien aangewezen als UNESCO erfgoed.

Dagtrip 2: Taxitour Mumbai

Ontdek Mumbai vanuit een traditionele Britse taxi. We gaan naar de Haji Ali Dargah Tombe en Moskee, de indrukwekkende openlucht wasserette Dhobi Ghat en langs het huis van Indiaas beroemdste Bollywood filmster Shahruhk Khan, om vervolgens in de leuke, levendige en hippe wijk Bandra op de trein te stappen.

Dagtrip 3: City Palace Tour

City Palace is prachtig gesitueerd aan het Pichola-meer. Het paleis zelf heeft fraai betegelde zalen die het bewonderen meer dan waard zijn. Vanaf de boot is het hagelwitte Lake Palace prachtig om te zien.

Dagtrip 4: Kumbhalgargh & Ranakpur

We beginnen onze dagtrip met een bezoek aan Kumbhalgargh Fort, waarvan wordt beweerd de 2e langste onafgebroken muur ter wereld te hebben met zijn 38km lengte. Hierna vervolgen we onze weg naar Ranakpur. Een dorp in West India, bekend om de prachtige Jain tempel die groots uit de helling van een heuvel rijst. Meer dan 1444 marmeren zuilen, gebeeldhouwd in verfijnde details, ondersteunen de tempel.

Dagtrip 5: Chittorgarh

Het grootste fort van India, Rajasthan, strekt zich majestueus uit over een heuvel. Drie keer geplunderd en in 1567 verlaten door de Maharadja Udai Singh 2, die Udaipur stichtte. Deze monumentale ruïnes hebben een rijke historie van middeleeuwse ridderlijkheid; De dood werd als betere optie beschouwd dan schande aan overgave aan buitenlandse legers. Velen hebben hun leven gegeven.

Dagtrip 6: Tiger Lake oftewel Bari Lake

Een aantal kilometer noord-west van Udaipur bevindt zich het bekende waterreservoir Bari Lake. Hier kan je de stilte ervaren en heb je prachtige uitzichten. Een moment om even tot rust te komen.

Dagtrip 7: Eklingji met Shiva Tempel

Een Hindoeïstisch tempelcomplex, 22 km ten noorden van Udaipur. Dit prachtig gebeeldhouwde complex bestaat uit 108 tempels binnen hoge muren. De belangrijkste Jain tempel, die dateert uit de 15e eeuw, werd herbouwd op de ruïnes van een eerder vernietigde tempel. Er is veel te zien en bovendien is Eklingji een plek waar gelovige pelgrims op maandag de tempel een bezoek aandoen om een speciale zegen van Lord Shiva te krijgen.

Praktisch

Hier vind je de verkorte praktische informatie. Bekijk hier een volledig overzicht.

Aankomst en vertrek

Aankomst Mumbai is op dag 0, vertrek Udaipur is op dag 2
Aankomst Udaipur is op dag 3, vertrek Udaipur op dag 12

Overnachtingen

2 overnachtingen in 5 sterren Novotel in Mumbai
1 overnachting in de trein richting Udaipur
9 overnachtingen in hotel Aashiya Haveli

Verzorging

Westers (yogi) ontbijt (brood, yoghurt, vers fruit)
(Indiaas) vegetarisch diner
Specifieke dieetwensen? Laat het ons weten bij je boeking, wij passen ons graag aan.

Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Prijzen

€ 1195,- voor 11 nachten in een 2 persoonskamer
€ 1345,- voor een 1 persoonskamer in Udaipur (9 nachten) en een 2 persoonskamer in Mumbai (2 nachten)
€ 1495,- voor een 1 persoonskamer in Mumbai & Udaipur (11 nachten)

Inclusief in reissom

Alle yogalessen en een restorative workshop
Alle 7 dagtrips inclusief vervoer
Dagelijks (yogi) ontbijt
10 keer diner inclusief water
Treinreis terug naar Mumbai

Exclusief in reissom

Retourvlucht naar Mumbai (ticketprijs varieert tussen 500-750 euro)
Vervoer van Mumbai – Novotel (prepaid taxi op vliegveld ongeveer 5 euro)
Inentingen (informeer bij je reisdokter)
Visum (toeristenvisum is ongeveer 50 Euro)
Reis en annuleringsverzekering (verplicht!)
Lunch
(Alcoholische) dranken
Overige persoonlijke uitgaven

Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Top